Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 4 | 5 | (Page 6) | 7 | 8 | .... | 28 | newer

  0 0

  parende,nachtvlinders,zeldzaam,boersma

  Deze parende ligusterpijlstaartvlinders kreeg ik toegezonden door een Nederlandse natuurliefhebber!Onze natuurvriend vond deze op een ijzerenhek de hele dag ( 30-06-2011 ) Bij een zekere Bert die in Kollum Nederland woond.Zo heb ik die vlinder op mijn natuurblog geplaats.Dank u Bert,en groetjes daar ver in Nederland.


  0 0

  Gold+Award XXX.jpg

  Klik rechts op het kind,dan ben je op de kunstblog van mijn zus May!


  0 0

  scharlaken,guichelheil,teerplantje,zwak, giftig

   De rode guichelheil is denkelijk familie uit de sleutelbloemfamilie.Het is een van de weinige planten in Europa met scharlakenrode bloemen. Deze plant is ook zwak giftig. Het plantje groeit op akkers,en verlaten plaatsen.Het komt in Wallonie veel voor,meer dan hier in de kempen.Het bereikt een hoogte tot dertig cm als het door andere planten word recht gehouden.Het is een teer plantje,daar de stengeltje maar ongeveer 1,5mm dik zijn.    

   


  0 0

  simpervivum,gebergten,spineweb,vetplant

  De spinnenwebhuislook ( Sempervium arachnoideum ) is een plant uit de vetplantenfamilie.Het vlezige blad is grijsachtig groen.De doorsnede van een bladrozet is circa 2 cm.De plant dankt zijn naam aan de spinnenwebachtige beharing. De vlezige bladeren en de beharing zijn natuurlijke aanpassingen om zuinig te zijn met water.De plant groeit van juli tot september. De bloem is roodachtig roze, stervormig en ongeveer 1,5 cm in doorsnede.Verwante soorten komen in Europese gebergten voor.De meeste hebben roze bloemen,maar er zijn ook soorten met gele bloemen.Het is een geliefde sierplant die vaak op vensterbanken gezien wordt.

   


  0 0

  rood,scharlaken,teer,stengels,dunne,giftig

  De rode guichelheil is denkelijk familie uit de sleutelbloemfamilie.Het is een van de weinige planten in Europa met scharlakenrode bloemen. Deze plant is ook zwak giftig. Het plantje groeit op akkers,en verlaten plaatsen.Het komt in Wallonie veel voor,meer dan hier in de kempen.Het bereikt een hoogte tot dertig cm als het door andere planten word recht gehouden.Het is een teer plantje,daar de stengeltje maar ongeveer 1,5mm dik zijn.    


  0 0

  tripmadam,gelebloem,vetplant,europa

  De tripmadam,is een overblijvend vetkruid.De soort komt in het wild onder andere in Belgie en Nederland voor.De bloemstengels worden tot 35 cm hoog.Voor de bloei heeft deze stengel de neiging te knikken,tijdens de bloei staat deze rechtop.De talrijke bloemen staan dicht op elkaar gegroepeerd aan het uiteinde van de bloeiende stengels.De felgele kroonbladen zijn half maal zo lang als de kelkbladen.De bloeiperiode loopt van juini tot augustus.

  0 0

  wegwijzer (1024 x 768).jpg

   

  Kijk in de richting van de schelp,daar staat een afbeelding van een kind,klik op het kind!
   

   

   


  0 0

  hengel,wit,geel,helmkruidfamilie,bermen

  De hengel is een plant uit de helmkruidfamilie.De hengel bloeit met bloemen wit van buiten en geel van binnen, en dat van mei tot september en sterft af aan het eind van de zomer.Vanaf julie vindt de verspreiding van het zaad plaats waarschijnlijk met behulp van mieren.Hengel komt voor in open bossen,bosranden en wegbermen met bomen.Hengel groeit meestal heel plaatselijk in groepen en is in Belgie heel zelzaam te vinden. 
   

  0 0

  nelleke, werk,kontroleren,wit,bruin

  Nelleke is met ons mee,om planten te onderzoeken,snuffel de snuffel! Nelleke weet meteen als de plant in de tuin staat! Hier zegt ze tegen mij, reuk onbekend,je kent de plant niet,en ze staat niet in onze tuin !Want ons hondje heeft hogere studies gedaan,tot zelfs op het vierde verdiep! ze is een snugger hondje, ze weet zelfs het uur dat wij gaan eten! 

  0 0

  Bosmug,tijgermug,ziekten,bamboe,witzwarte

  De mannelijke bosmug,de echte naam de tijgermug (Aedes albopictus) is een tweevleugelig insect uit de familie steekmuggen.De soort komt oorspronkelijk uit Azie, maar is met import van allerlei goederen tegenwoordig naar andere werelddelen verspreid.De tijgermug heeft zich in Europa gevestigt.De mug is te herkennen aan de witte en zwarte bandering van het lichaam en de poten.De tijgermug is een zogenaamde (vector) van een groot aantal ziekten.Deze foto komt uit Japan,de fotograaf onbekend! Bron wikipedia. http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijgermug

  0 0

  ijsvogel,stromend,water,helderwater,blauwe,kleur

  De ijsvogel is een waterminnede vogel uit de ijsvogel familie.Het is een opvallende verschijning door zijn blauwe en oranje kleuren. Maar het is ook een zeer schuwe vogel die je bijna nooit ziet.De alcedo atthis is een van de weinig soorten die in Belgie en Nederland voorkomen.De meeste ijsvogels leven in de tropen.De ijsvogel is een echte viseter,zo vind je de vogel bij voorkeur in de omgeving van helder stromend water.Maar in sommige vervuilde streken is de ijsvogel met uitsterven bedreigd. 


  0 0

  May,claerhout,Guido,Claerhout,gebroken,wit

  Kijk in de richting van de schelp,daar staat een afbeelding van een kind,klik op het kind,of klik op de link hier onder!http://mayskunstwerken.skynetblogs.be/ http://mayskunstwerken.skynetblogs.be/  

  0 0
 • 08/14/11--23:43: De cyclaam ( hederifolium )
 • cyclaam,rose,donkerrose,knol,droge,bol

  De cyclaam ( hederifolium ) is te vinden van Frankrijk tot in Italie.Deze soort is verwilderd in Frankrijk tot in Engeland.De cyclaam bloeit van augustus tot september.De bloemen zijn meestal geurloos,en rose met een donkere mond.Mooi zijn de witgetekende bladeren,die na de eerste bloemen te voorschijn komen.Hier zijn de knollen gefotografeerd voor een aqarium waar uitsluitend stekelbaarsje in rond zwemmen. 

   


  0 0

  eekhoorn,winter,voor,raad,scherpe,klauwen

  De gewone eekhoorn is de meest voorkomende eekhoorn in Europa. De eekhoorn is van 18 tot 25 cm lang,en weegt ongeveer een 300 gram.De pluimstaart kan tot 20cm lang worden.Het mooie diertje behoort tot de knaagdieren.De kleur kan verschillen van zwart,met allerlei kleuren,van bruin rood tot gelig.Met zijn lange gekromde nagels,kan hij gemakkelijk bomen beklimmen en van tak tot tak springen.De eekhoorn eet voornamelijk noten en zaden,maar ook andere dingen zoals schors,paddestoelen,eieren,tot zelfs verzwakte jonge vogels.Net zoals veel andere knaagdieren,leggen zij een voedsel vooraad aan,tegen de komende winter.
   

  0 0

  bosmug,tijgermug,vektor,parasiet,Guido

  De vrouwelijke bosmug,met de echte naam de tijgermug is een tweevleugelig insect uit de familie steekmuggen.De soort komt oorspronkelijk uit Azie, maar is met import van allerlei goederen tegenwoordig naar andere werelddelen verspreid.De tijgermug heeft zich in Europa gevestigt.De mug is te herkennen aan de witte en zwarte bandering van het lichaam en de poten.De tijgermug is een zogenaamde (vector) van een groot aantal ziekten.Deze foto komt uit Tasmania,de fotograaf onbekend! 


  0 0

  schelp_22.jpg

  Kijk in de richting van de schelp,daar staat een afbeelding van een kind,klik op het kind,of klik op de link hier onder! http://mayskunstwerken.skynetblogs.be/ 

  0 0
 • 09/05/11--19:24: Kroonwikke (Corona varia)
 • kroontje,giftig,plaatselijk,paarden,voeder

  Kroonwikke is een vaste plant die familie is van de vlinderbloemen.De plant is in Belgie heel plaatselijk te vinden,en verder in gans Europa,maar in bepaalde landen wordt de plant als voedergewas  geteeld.Opgepast,de plant is giftig voor paarden door de aanwezigheid van nitroglycosiden.  

  0 0

  polygonum,rood,sterke,grondbedekker

  De duizendknoop de bloemkleur bloemkleur  is purperrood en de  bloei tijd is bloemkleur  is purperrood en de  bloei tijd is van julie tot september.De bladeren zijn donkergroen,en de plant meet ongeveer 50cm hoogte.De plant is geschikt voor tuinen die meer in het zuiden liggen,van wege dat ze een zonnige plaats nodig heeft,ook een beetje schaduw is niet mis.Ook niet op arme grond planten,anders wel de moeite waard om ze hebben.Ze is wel mooi opdat het eindelijk een grondbedekker is. 

  0 0

  wegwijzer (1024 x 768).jpg

  Kijk in de richting van de schelp,daar staat een afbeelding van een kind,klik op het kind,of klik op de link hier onder! http://mayskunstwerken.skynetblogs.be/ 

  0 0

  iris,blauw,duitsland,minder,kleiner,skynet

  De blauwe lis is een prachtige inheemse plant. De plant wordt naar de botanische naam ook wel de Duitse lis genoemd.De naam blauwe lis wordt ook wel gebruikt voor (iris spuria) die kleiner is,en kleinere minder blauwe bloemen heeft.En ook de Amerikaanse blauwe lis (iris versicolor) wel blauwe lis genoemd wordt,is het vaak moeilijk om beschrijvingen uit elkaar te houden.


older | 1 | .... | 4 | 5 | (Page 6) | 7 | 8 | .... | 28 | newer