Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 20 | 21 | (Page 22) | 23 | 24 | .... | 28 | newer

  0 0

  De wetten van de goudprofeten!

   

  Barry Ritholtz
  Barry Ritholt
  • Goud is een munteenheid. Dat was zo voor de oude Grieken en zo zal het voor altijd blijven.
  • De prijs van goud kan niet dalen. Wanneer dat toch gebeurt, is dat het bewijs dat een internationale samenzwering van centrale banken en politici de prijs artificieel manipuleert.
  • Als de prijs van goud stijgt, gebeurt dat ondanks de wanhopige pogingen van manipulators om dat te voorkomen.

    

    

  • De wereld keert ooit terug naar de goudstandaard. Dat is onvermijdelijk en ontegensprekelijk.
  • Centrale banken drukken massaal nieuw geld bij en dat doet de prijs van goud stijgen. Negeer voor het ogenblik echter het gebrek aan gevolgen van quantitative easing.
  • Goud faalt nooit. Als de economie verhit, is goud je dekking tegen inflatie. Gaat het slecht met de economie, dan is het een bescherming tegen de aankomende economische ondergang.
  • Goud zal overleven wanneer de wereldeconomie instort. Al wat je nodig hebt om de komende economische Apocalyps te overleven is een paar goudmunten en een Glockpistool.

    

    

  • Negeer alle goudcrashes. Doe alsof de massale goudverkopen in 1915-20, 1941, 1947, 1951-66, 1974-76, 1981, 1983-85, 1987-2000 en 2008 nooit zijn gebeurd.Goud is een afwijzing van de overheid en hun fiatgeld.
  • Elke discussie over goud moet onbewijsbare doemvoorspellingen bevatten. Vermijd empirische data, maar vergeet nooit te waarschuwen voor grote rampen in de toekomst.
  • Goud stijgt altijd in één of andere munteenheid. Al verliest het 30% van zijn waarde tegenover de dollar, goud stijgt tegenover de Yen of de Zimbabwanse dollar!
  • China en India kennen de waarde van goud, het Westen niet. Dat bewijst dat die culturen superieur zijn aan de onze.

   


  0 0
 • 10/01/14--11:19: Wat is goud?
 • Puur goud (Au) is van nature een zacht metaal en daardoor moeilijk te verwerken tot een sieraad. Om het goud harder te maken worden er andere metalen zoals zilver, nikkel of koper bijgemengd. Zo ontstaan de zogenaamde goudlegeringen. In Europa wordt de hoeveelheid puur goud die aanwezig is in een sieraad uitgedrukt in duizendsten. Zo heeft puur goud, beter bekend als 24 karaats goud, een waarde van 1000 duizendsten. 18 karaats goud dat voor 3/4 deel uit puur goud bestaat, heeft derhalve een waarde van 750 duizendsten. Aan de verschillende bijmetalen ontleent goud haar kleurnuances. Roodgoud ontstaat door de toevoeging van koper; witgoud door de toevoeging van nikkel of palladium.

  Al meer dan zes eeuwen worden er op zilveren, gouden en platina voorwerpen keurtekens aangebracht. Deze keurtekens behoren tot een van de oudste vormen van consumentenbescherming. 

  • 14 karaat  (585/1000)
  • 18 karaat  (750/1000)
  • 20 karaat  (833/1000)
  • 22 karaat  (916/1000)
  Legeringen beneden de 14 karaat mogen in België geen goud genoemd worden. Goud is een zacht, heldergeel, natuurlijk materiaal dat miljoenen jaren geleden onder grote druk, diep in de aardkorst, is ontstaan. Hoewel goud voor het eerst werd ontdekt in rivierbeddingen in Azie en Afrika, wordt het vandaag de dag voornamelijk verkregen via ondergrondse mijnwinning. Het winnen van goud is een moeizaam en intensief proces. Op een diepte van zo'n 3.000 meter moet gemiddeld drie ton erts gedolven en verwerkt worden om 1 ons goud te winnen. Goud is dus zeldzaam en daarom heeft het sinds de zesde eeuw na Christus als betaalmiddels gediend.

  Goud zal altijd goud blijven. het vergaat niet, het oxydeert niet en het behoudt zijn glans.Goud is van alle edele metalen het best te bewerken. De structuur is zo uniek dat van 31 gram goud een dunne plaat van tien vierkante meter gemaakt kan worden of een draad van 105 kilometer lengte. Goud is daarom ideaal voor het maken van sieraden.

  De oudst bekende gouden sieraden stammen uit ongeveer 2500 voor Christus. In het oude Mesopotamie (het huidige Irak) werden gouden sieraden vervaardigd met een vakmanschap dat pas twintig eeuwen later door de Europeanen zou worden geëvenaard. De verfijnde smeedkunst van de Mesopotamiers was legendarisch. Rond de zevende eeuw voor Christus bereikten de vakkennis en het artistiek niveau van de Etrusken hun hoogtepunt. In de achttiende en negentiende eeuw werden in Europa de eerste machines gebruikt voor het verwerken van goud. Goud kwam zo binnen het bereik van een groter deel van de bevolking.

  De zeldzame schoonheid van goud leidde tot vele magische verhalen. Zo ontstond de legende van koning Midas van griekenland, van wie beweerd werd dat hij de kracht had om alles wat hij aanraakte in goud te veranderen. Heel bekend is ook de gouden schat van Toetanchamon. Deze Egyptische vorst die in 1350 voor Christus op jonge leeftijd stierf, werd te ruste gelegd temidden van een schat aan gouden kunstvoorwerpen en sieraden.

  Goud symboliseert door zijn onvergankelijkheid de band tussen twee mensen. Het is dan ook geen wonder dat goud al sinds de tweede eeuw van onze jaartelling verwerkt wordt in trouwringen.

   


  0 0
 • 09/08/14--11:56: Reactie: Lieve natuurmanjak.
 • Reactie: Lieve natuurmanjak,

  Door er 'gewoon' te zijn zoals je bent help je anderen al. Ook al besef je het vaak niet, het gebeurt wel.
  Los van jouw originele verschijning heb je dan nog een pracht van een pracht van een blog:
  http://natuurmanjak.skynetblogs.be /
  Alleen al het kijken naar jouw aanbod op dat blog brengt welgekomen tintelingen teweeg.
  Er staat ook een heel uitgebreid gamma aan vrolijk stemmende wetenswaardigheden op jouw natuurmajak-menu.
  En als ik nu eens zeg en schrijf dat eender welk 'probleem' zichzelf oplost terwijl wij volop genieten van datgene waar wij (vaak onbewust) het liefst van alles mee bezig zijn?!
  Onze gezamenlijke oerbron beschikt over het vernuftige vermogen om ons om de tuin te leiden en ons zaken of situaties te laten waarnemen die uit de Universele context getrokken zijn. Indien wij ons laten vangen aan die waarnemingen dan gaan we geloven dat er één en ander mis loopt en dan vergeten we volop te genieten van het volledige plaatje.
  Met andere woorden, hoe meer mensen er durven/kunnen genieten vanuit een automatisch weten of vertrouwen dat alles perfect verloopt zoals het 'moet' verlopen om de Universele Perfectie te behouden des te meer waarnemingen we opdoen die het bestaan van deze Universele Perfectie bevestigen.
  Het mooiste Geschenk dat we onszelf en anderen kunnen geven is door in volle Vertrouwen te durven leven alsof er nooit tekort aan Liefde en andere overvloed was.
  Hiermee activeer je onzichtbaar doch automatisch datzelfde vermogen bij anderen.
  Je hoeft daarvoor zelfs niet te praten met die ander, het gebeurt gewoon.
  Maar....
  als je angsten, twijfels en verdietjes activeert bij jezelf dan zet je die ook automatisch over op anderen. Jij bent dus degene die jouw buitenwereld mee gestalte geeft.
  Het is dus én in ons eigenbelang én in het belang van de anderen om zelf zorgeloos (Glimlachend) te durven genieten en om zelf herkenbaar Liefdevol gebruik te durven maken van hetgeen ons élk moment overvloedig aangeboden wordt.
  Bedankt om via jouw wens zoveel onzichtbare doch voor mij heel herkenbare wijsheid mee te sturen ;-)
  Bedankt om er te zijn zoals je bent!
  Bedankt voor de vertaling van de grechten uit Roemenië ;-) ;-)
  Het is ook jou van harte gegund dat je steeds meer wonderlijke ervaringen mag opdoen die de Universele Perfectie bevestigen.
  Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

  Gerda Maria


  0 0

  Gisteren maakte Eurostat bekend dat de inflatie in de eurozone momenteel 0,3% bedraagt. In verschillende landen, waaronder België, was er zelfs sprake van deflatie. De lage inflatie in de eurozone is vooral de oorzaak van dalende energieprijzen. Goed toch zou je denken? Maar dat is buiten de bureaucraten van de ECB gerekend. Die hebben er hun missie van gemaakt om ons jaarlijks 2% armer te maken.

  Inflatie is namelijk goed voor wie veel schulden heeft, de overheid bijvoorbeeld. Die kan dan haar schulden terugbetalen met geld dat minder waard is. Ook banken en rijken zullen niet klagen, want om inflatie te creëren houdt de centrale bank de rente laag en kunnen zij spotgoedkoop geld lenen. Voor wie spaart is deflatie veel beter, want dan wordt je geld meer waard en stijgt je koopkracht.

  Geen wonder dus dat men ons probeert wijs te maken dat deflatie slecht en inflatie goed is. De centrale banken denken enkel aan de overheid, financiële instellingen en de rijken. De gewone man in de straat die verantwoordelijk omgaat met zijn geld betaalt het gelag. En het ziet er naar uit dat het nog erger wordt.

  Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, wil namelijk kost wat kost zorgen dat er meer inflatie komt. De euro moet en zal minder waard worden. Deze maand zijn de drukpersen terug in gang gezet en 400 miljard euro werd al ter beschikking gesteld van de banken in de vorm van TLTRO-leningen. Ook gaat de bank leningen en obligaties beginnen opkopen. De voorlopige doelstelling is om maar liefst 1 biljoen euro extra in omloop te brengen.

  Eigenlijk spreken we dus over een devaluatie, al zegt men het liever met codewoorden als ABS-inkoopprogramma, TLTRO en ‘covered bond’ aankopen. Maar soms verspreekt men zich, zoals de gouverneur van de Nationale Bank van België, Luc Coene: “Een van de voornaamste doelstellingen van onze beslissingen was het beïnvloeden van de wisselkoers.” En ook Ignazio Visco, gouverneur van de Italiaanse centrale bank moet nog leren de dingen meer te verbloemen. “Een zwakkere euro is de juiste reactie op de beslissingen van de ECB.” zei hij.

  Al deze inflatoire maatregelen beloven dus weinig goeds voor onze spaarcenten.

  Bronnen: Bloomberg, Bloomberg


  0 0

  42403 deze maschKKKKKKKKKMMMM.jpg

  Hoe wordt alles gefabriceerd,wij zoeken naar alle machines?

   

  How is everything manufactured, we look for all machines? 

   

  0 0

  Mavis Atiako toronto canada 2.jpg

  Hallo mijn lieve Guido, ( vertaald uit haar Engels ).

  Goedemorgen.Weten dat erniets beterdan wakker wordenmet u in gedachten,zelfs na denachtte hebben doorgebrachtaan je denken.
  Als ik denkofdroom overde bestegedachtenkom gewoon naarmijn gedachten.Ik vandaaghoop datjij je hebtwakkerin een goed humeur, gelukkig,en in staat omjezelf tepresenteren aande wereld metjeheldere ogen enmetjemooisteklerenaanmeerschoonheid aandeze kleine planeetvan onsmee te nemen.
  Je hebtde gaveomte brengenmij hoopin elke situatie,vanaf het momentdat je wakker wordtenlaat me je vertellengoedemorgen tegenhet moment datwegaan slapen enikwens u een goedenacht en zoetedromen.
  Je hebthet talentom ietste veranderen inietsmooier danhet moment waarophet werd gemaakt,alsjewarmteen vreugdetoe te voegen aanonze wereld.Zonder julliezou het leventriesterzijn ende dagendonkerderzou zijn.Ikhoop dat jewakkergevoel heelvrolijk enin staat om aluwvreugdeover te dragen aaniedereen dieje pad kruisen.
  Mijnwens is datwezijn altijd blij.....Ikhou van je metheel mijn hart!Ik zal nooitvergeten deeerste dagdatwe elkaar ontmoetten.Ik herinner me nogelk detail.Ontmoeteniseen antwoord op mijngebedengeweest.Ikzalaltijd van je houden.Mijn hart behoort totuen u alleen.Ikwilje nooittevergeten.Ikdacht niet dat hetmogelijk is omzo snelverliefd opiemandwas...maar,ditis totaalbleek mij verkeerd.Ikben echtblij te zijn metu.U bent mijnalles en ikzalalles voor je doen.Ik zal nooituw zijdete verlaten enwanneer u vertrektvoor langeretijd zal ikhiervoor u klaar
  Ik elke dagwakker wordenGodte danken voorje.Je hebt gemaaktal mijndromen uitkomen,ikbeloofaltijd van je houdenenaltijdhoudenuin mijn hart.Ikzalaltijd voorjezijn wanneerje me nodig hebtenikzal van je houden, ongeacht wathet levenonsbrengt.U bent mijnzielsverwant,enikbeloofje liefdetot de dagdatde eeuwigheidis verdwenen.Ikhou van jebaby,Jij en iksamen,kunnenwemagieWe zijn eenperfecte match.Het denken aan u,vervult me​​meteen heerlijk gevoel.Jouw liefdegeeft mehet gevoel,dathet besteis nog steeds vooruit.Je geeftnooitop mij,en dat is watme in leven houdt.Je bentgewoon onweerstaanbaar


  0 0

  Mavis hhhhhhhPPPPPPPPPPPPPPPP.jpg

  Mavis,yourgirlfriend is notmy girlfriend,do not listen
  toher?Just listentome.Iyou do notplace on my
  blog,that'sjust for us!Guido...
   

  0 0

  ZZZZZZZZZZZZgUIDO deze.jpg

  John Van Den Heuvel Onthult De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender?
   
  John Van Den Heuvel Unveils Tough Reality Behind No Surrender?
   

  0 0

  muziek KKKKKKKKKKKKKKKK Muziek.jpg

  Klik op een muzikant met instrument, en hij begint te spelen. Nogmaals klikken, en hij stopt.
  De lol begint als je een voor een alle spelers aan klikt, want dan hoor je een steeds leuker aangroeiend samenspel. Je wordt er echt zelf ook vrolijk van.  Ceci doit vous AMUSER ......ALLEZ Y !!!!!
   
  http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm

  0 0
 • 10/06/14--16:41: Python eet Alligator?
 • pyton NNNNNNNNNNN DEZE.jpg

  Python eet Alligator, tijd vervallen snelheid ​​x 6
   
  Python eats Alligator, time lapse speed x 6
   

  0 0

  Terwijl jij lekker slaapt, is je lichaam hard aan het werk. ’s Nachts vinden er allerlei processen plaats waar je je helemaal niet bewust van bent. Maak je geen zorgen, dat is alleen maar gezond. Wat gebeurt er zoal als je in bed ligt?

  1. Je valt af

  Vind je jezelf een tikje aan de zware kant? Stap ‘s ochtends op de weegschaal in plaats van voor je naar bed gaat, dat scheelt een beetje. Terwijl je slaapt verlies je namelijk veel vocht via je ademhaling en omdat je transpireert. Gedurende de dag gebeurt dat ook, maar dan vul je het vochtverlies direct aan door te drinken en te eten.

  Dit gewichtsverlies is helaas maar van korte duur, overdag eet en drink je de verloren grammen er weer aan. Diverse onderzoeken tonen wel aan dat slechte slapers meer eten. Wat dat betreft is een goede nachtrust dus toch goed voor je lijn.

  2. Je spieren verlammen

  Het klinkt misschien eng, maar het is heel nuttig: in je slaap raken je spieren tijdelijk verlamd. Tijdens de REM-slaap, de fase waarin je droomt, verslappen je spieren. Dat is wel zo handig, want daardoor kun je de belevenissen waar je over droomt tenminste niet uitvoeren in je bed.

  Bij mensen met een REM-slaap gedragsstoornis (RBD) wordt de spieractiviteit tijdens de REM-slaap niet goed afgeremd. Hun spieren werken nog wel in dromenland. Ze dromen niet alleen dat ze opspringen, slaan of schoppen, maar doen dat ook echt en daardoor zijn ze ’s nachts een gevaar voor zichzelf en hun eventuele bedgenoot.

  3. Je ogen bewegen

  Gedurende de REM-slaap ligt je lichaam letterlijk ‘plat’, maar je ogen bewegen juist. REM is de afkorting voor rapid eye movement (snelle oogbeweging). In deze slaapfase zijn je hersenen actief: de hersenactiviteit is vergelijkbaar met die van overdag. Ze zijn druk met het verwerken van allerlei informatie. Waarom je ogen daarbij heen en weer schieten, is onbekend.

  4. Je wordt langer

  Ook als je al lang uit de groei bent, ben je ’s morgens een paar centimeter langer dan de avond ervoor. Dat komt door je tussenwervelschijven. Deze zitten in je wervelkolom tussen je wervels om schokken op te vangen. Ze hebben een geleiachtige kern die voor zo’n 80 procent uit water bestaat.

  Terwijl je overdag zit en staat, plet de druk op de wervelkolom de tussenwervels en wordt er vocht uitgeperst. Daardoor krimp je. Als je ligt te slapen vermindert de druk en krijgen de tussenwervels de kans om vocht op te nemen en uit te zetten, zodat je ’s ochtends iets langer bent.

  5. Je raakt opgewonden

  Niet alleen je hersenen zijn actief in de REM-slaapfase, maar ook je geslachtsdelen. Mannen kunnen een erectie krijgen, bij vrouwen raakt de clitoris extra doorbloed. Dat heeft niets te maken met de pikante inhoud van je dromen, het is een puur lichamelijk verschijnsel.

  6. Je bloeddruk daalt

  De hoogte van de bloeddruk varieert: bij het opstaan is deze over het algemeen het hoogst. Ook stress en inspanning verhogen de bloeddruk. ’s Nachts daalt de bloeddruk juist. Om zeker te weten of je een verhoogde bloeddruk hebt, moet de bloeddruk dus regelmatig gemeten worden.

  7. Je laat windjes

  Je spieren ontspannen als je slaapt en dat geldt ook voor je kringspier. Zo kan er gemakkelijk een wolkje gas ontsnappen. Gelukkig werkt je neus in je slaap wat minder goed. Je partner merkt waarschijnlijk niets van je nachtelijke windjes. Dat heeft ook een nadeel: brand ruik je ook niet in je slaap en daarom is een rookmelder aan te raden.

  8. Je kunt een schokje voelen

  Veel mensen voelen een schokje als ze in slaap vallen. Of ze hebben het gevoel dat ze vallen. Dit fenomeen heet een hypnagoge schok of een slaapstuip. Wat deze gekke sensatie veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Wetenschappers hebben wel een aantal theorieën. Zo zou het te maken kunnen hebben met stress, angst, een verstoorde nachtrust of mini-REM-slaapjes.

  9. Je lichaamstemperatuur daalt

  Gedurende de dag verandert je lichaamstemperatuur een beetje, van ongeveer 35,5 tot 38,5 graden Celsius. Als het donker wordt, ga je melatonine aanmaken. Dat zorgt ervoor dat je kerntemperatuur daalt. Zo rond drie, vier uur in de nacht is de melatonineproductie het hoogst en ben je dus het koudst.

  In een warme slaapkamer kan je lijf de warmte minder goed kwijt, waardoor je minder gemakkelijk inslaapt. De ideale slaapkamertemperatuur is gemiddeld 16 tot 18 graden Celsius.

  10. Je maakt collageen aan

  Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan allerlei onderdelen van je lichaam. Het zit in je tanden en botten, ondersteunt je organen en geeft stevigheid aan de bloedvaten. Misschien ken je het ook van je potje anti-rimpelcrème. Collageen zorgt er namelijk voor dat de huid stevig en elastisch is.

  ’s Nachts is de collageenproductie in je huid het hoogst. Bovendien herstelt je huid zich ’s nachts. Je hebt je schoonheidsslaapje dus echt nodig. Na je 25e neemt de collageenproductie af, met een slappere huid en rimpeltjes tot gevolg.


  0 0

  WWWWWWWWW CCCCCCCCCCC (809 x 768).jpg

   

   
  Guido buen día,
   
  Te doy gracias por tu mensaje, si usted vive muy ocupada con su trabajo, sólo el deseo de ser siempre buenos días. Viajo en diciembre a Bélgica para visitar a mi familia, voy a ser tres meses? Te dejo saber cuando estoy en Amberes.
  Mis mejores deseos para su vida cotidiana adorable,
  un beso y un abrazo.
  Julia Stella
   
   
  Guido goede dag,
  Ik dank u voor uw bericht, als je leeft erg druk met je werk, alleen de wens om altijd goede dagen. Ik reis in december naar België om mijn familie te bezoeken, zal ik 3 maanden zijn? Ik je laat weten wanneer ik in Antwerpen ben.
  Mijn beste wensen voor uw schattige dagelijks leven,
   
  kus en een knuffel.
  Julia Stella

  0 0

  bogota colombia deze XXXXXXXXXXX.jpg

  Ik ben naar Bogotá Colombia gesurft, wat is er daar te zien?Niet zo geschikt voor kinderen?
   
  I surfed to Bogotá Colombia, what is there to see? Not suitable for children?
   
  Yo navegué a Bogotá Colombia, ¿qué hay para ver? No apto para niños?
   

  0 0

  Twiggy TTTTTTTTTTTTT dDD DEZE.jpg

  Wij gaan even kijken waar Twiggy woont in
  Botswana,Afrika.De taal daar is Engels.
   
  We're gonna see where Twiggy lives in
  Botswana, Africa. The language there is
  English.
   
   

  0 0
 • 10/10/14--16:43: Wij gaan terug naar Bhutan?
 • HHHHHHHHHHHHHHH DDDDDDDD.jpg

  Wij gaan terug naar Bhutan? Het is een oud koninkrijk,afgelegen hoog in de oostelijke Himalaya,met unieke gebruiken en mensen met een diepgewortelde overtuigingen in het boeddhistische Koninkrijk.De officiële taal is het Dzongkha.

   

  We go back to Bhutan,it is an ancient kingdom secluded high in the eastern Himalayas with unique customs and people with deeply held beliefs in the Buddhist kingdom.The official language is Dzongkha. 

   


  0 0

  2014-10-11_213118 wolverine WWWWWWWWWW.jpg

  Wel hebben jullie ooit van de Wolverine gehoord, wel hier een documentaire Film over de Wolverine.Alle films over weerwolven zijn daar op geïnspireerd?
   
  Well you have ever heard of the Wolverine, but here is a documentary film about the Wolverine.Alle movies about werewolves are there on inspiration?
   
   

  0 0

  DEZE FILM IS PRACHTIG (1024 x 768).jpg

  Zulu is een 1964 historische oorlogsfilm beeltenis van de Slag bij Rorke's Drift tussen het Britse leger en de Zulu's in januari 1879, tijdens de Zulu-oorlog waarbij 150 Britse soldaten, van wie velen waren ziek en gewonden als patiënten in een veldhospitaal, het succes bleef uit,een kracht van 4.000 Zulu krijgers.
   
  Zulu is a 1964 historical war film depicting the Battle of Rorke's Drift between the British Army and the Zulus in January 1879, during the Anglo-Zulu War where 150 British soldiers,many of whom were sick and wounded as patients in a field hospital, successfully held off a force of 4,000 Zulu warriors.
   
   
   

  0 0
 • 10/13/14--03:50: Elektromotor.
 • Standaard motor XXXXXXXXXXXXXX.jpg

  Elektromotor
  Een elektromotor is een machine die elektrische energie omzet in mechanische energie waarmee een werktuig kan worden aangedreven. Elektromotoren worden onderverdeeld in gelijkstroom- en wisselstroommotoren. Behalve de gebruikelijke motoren die een roterende beweging leveren, zijn er ook lineaire motoren. Een elektromotor wordt gebruikt in machines waar iets moet bewegen, vaak iets met een ronddraaiende beweging.
   
  Geschiedenis en ontwikkeling
  De omzetting van elektrische energie in mechanische energie door middel van elektromagnetisme werd voor het eerst gedemonstreerd door de Britse wetenschapper Michael Faraday in 1821. Bij zijn proef maakte het uiteinde van een vrij hangende geleider contact met een kwikplas waarin een permanente magneet was geplaatst. Op het moment dat door de geleider een stroom liep voerde de geleider een draaiende beweging rondom de magneet uit.Deze elektromotor is de eenvoudigste uitvoering van de klasse van homopolaire motoren. Een verbeterde vorm hiervan is het wiel van Barlow. Vanwege hun primitieve constructie konden deze elektromotoren alleen voor demonstratieve doeleinden worden gebruikt. Voor eventuele praktische toepassingen zijn ze ongeschikt.In 1827 begon de Hongaar Ányos Jedlik te experimenteren met elektromagnetisch draaiende toestellen die hij bliksem-magnetische zelf-rotor noemde. Hij gebruikte het apparaat voor instructieve doeleinden op de universiteit. In 1828 demonstreerde hij het eerste toestel dat de drie basiscomponenten van de gelijkstroommotor bevatte: stator, rotor en commutator. Ook zijn elektromotor had verder geen praktische toepassing, waarop zijn kennis in de vergetelheid raakte.
  Eerste elektromotoren
  De eerste commuterende gelijkstroommotor die in staat was een werktuig aan te drijven werd in 1832 uitgevonden door de Britse wetenschapper William Sturgeon. In navolging van Sturgeons werk werd een verbeterde gelijkstroommotor gebouwd door de Amerikaan Thomas Davenport, met de bedoeling deze voor praktische doeleinden te gebruiken. Zijn in 1837 gepatenteerde elektromotor draaide met 600 omwentelingen per minuut en dreef lichte machinewerktuigen en een drukpers aan.Vanwege de hoge kosten van de zinkelektrodes die gebruikt worden in de batterijen was zijn motor commercieel niet succesvol en Davenport ging failliet. Vele uitvinders volgden Sturgeon en Davenport in de ontwikkeling van de elektromotor, maar allen liepen tegen hetzelfde probleem aan – de hoge kosten van energie uit batterijen.
  De moderne gelijkstroommotor werd in 1873 bij toeval (her)ontdekt door Hippolyte Fontaine en Zénobe Gramme. Bij het parallel schakelen van twee Gramme-dynamos ging de ene dynamo als motor functioneren, elektrisch aangedreven door de andere. De Gramme-machine groeide zo uit tot de eerste, succesvolle industriële elektromotor.In 1888 vond Nikola Tesla de eerste praktische inductiemotor uit, die gevoed werd vanuit een tweefasige wisselstroomnet. Tesla zette zijn werk met de wisselstroommotor in de jaren daarna voort bij Westinghouse Company. Onafhankelijk van Tesla's onderzoek, ontwikkelde Michail Doliwo-Dobrowolski rond dezelfde tijd (1888) de asynchrone draaistroommotor met kortsluitanker.
   
  Werking
  De werking van een elektromotor is gebaseerd op elektromagnetisme. De motor bestaat uit een stator en een rotor, die in de stator kan draaien. Van deze twee is er in elk geval één uitgevoerd als elektromagneet. Afhankelijk van het type motor kan de ander uitgevoerd zijn als permanente magneet, elektromagneet of slechts van magnetisch materiaal gemaakt zijn. Door de krachtwerking van magnetische polen op elkaar, of door inductiewerking, gaat de rotor draaien.
   
  Indeling
   
  Om deze draaiing mogelijk te maken moeten bij een gelijkstroommotor met borstels de polen van de rotor omgekeerd worden bij elke halve omwenteling (of vaker als de rotor en/of stator uit meer dan twee delen, de collectoren, bestaan). Deze verandering van polariteit gebeurt door de commutator en koolborstels. De motor zal verder doordraaien als de richting van de stroom die er doorheen vloeit wordt omgekeerd.
  De motor kan zijn uitgevoerd als serie- of shuntmotor, waarbij de veld- en rotorspoelen respectievelijk in serie en parallel met elkaar geschakeld zijn. Ook een combinatie van beide is mogelijk, de z.g. compoundmotor.
   
  Borstelloze motor
   
  Er zijn ook elekromotoren waarin de commutatie elektronisch geregeld is. Deze borstelloze elektromotoren hebben geen koolborstels, waardoor vonkvorming en slijtage (een probleem bij borstelmotoren) voorkomen wordt. Zo'n motor noemt men ook wel ECM-motor (Electronically Commutated Motor).
   
  Warmteontwikkeling
  De meest voorkomende oorzaak van falen van elektromotoren is te grote warmteontwikkeling. De temperatuur van de motor wordt te hoog, waardoor de lagers het kunnen begeven, de windingen kortsluiting kunnen veroorzaken of de magneten permanent gedemagnetiseerd raken en daarmee hun kracht verliezen.
   
  Wisselstroommotor
  Een drie-fasen-wisselstroommotor kan bijzonder eenvoudig van constructie zijn doordat de commutator/koolborstel-constructie achterwege kan blijven. Dit is zo bij een kooiankermotor. Bij een sleepringankermotor wordt echter wel gebruikgemaakt van sleepringen en koolborstels (rotor). Door middel van een frequentieregelaar kan de snelheid van een kooiankermotor eenvoudig geregeld worden.
   
  Toepassingen
  De elektromotor is tegenwoordig één van de meest gebruikte elektromechanische apparaten en wordt gebruikt in zeer veel huishoudelijke apparaten, van wasmachines tot videorecorders, van koelkasten tot stofzuigers. Ook in allerlei andere apparaten vinden we elektromotoren, zoals in de ventilator die de processor van een computer koelt, in harde schijven in fotocamera's, in speelgoed, etc.
  Daarnaast worden veel machines aangedreven door elektromotoren, evenals treinen, trams en zelfs schepen. Ook zijn er experimentele auto's en autobussen met een elektromotor die gevoed worden door brandstofcellen. De startmotor van een auto is ook een elektromotor en wordt gebruikt om de verbrandingsmotor te starten.
  Ook in de industrie wordt op grote schaal gebruikgemaakt van, voornamelijk 3-fase, motoren voor de aandrijving van pompen compressoren, lopende banden, kranen en andere hijstoestellen, roerwerken in tanks, luchtverversingsinstallaties, verbrandingslucht- en rookgastransport e.d.
   
   
   

   

  0 0

  Monarch vlinder WWWWWW.jpg

  Wij volgen de levenscyclus van de mooie Monarchvlinder.
   
  We follow the life cycle of the beautiful Monarch Butterfly.
   

  0 0
 • 10/16/14--11:30: Wij gaan even naar China?

older | 1 | .... | 20 | 21 | (Page 22) | 23 | 24 | .... | 28 | newer